Обичай толкова стар, че дори най-възрастните хора в това градче не си

...
Обичай толкова стар, че дори най-възрастните хора в това градче не си
Коментари Харесай

Жега в Испания: Свещеници молят Бог за дъжд

Обичай толкова остарял, че даже най-възрастните хора в това градче не си спомнят по кое време е изпълнен за финален път. Но сковаващата суша, обхванала Каталуния, принуждава вярващите да създадат шествие със " Светия черен Христос ", с вярата да донесе дъжд. Енориашите на църквата " Сант Марти " участваха в свещенодействие, а след това обиколиха улиците на градчето Пералада в област Жирона.

 
Обичаят е, че " в случай че не вали дъжд, изваждаме Свети черен Христос ". Не знаем от кое място идва този ритуал, даже по-възрастните не помнят по кое време за финален път е провеждан. Въпреки това, при съществуването на такава суша, няма за какво да не опитаме.
Жоан, католически духовник

Испания е изправена пред извънредно високи температури, достигащи 37 градуса.

Продължителната суша се отразява на производството на маслиново масло и пшеница, а рискът от горски пожари е висок. При температури, нормални по-скоро за юли, жителите на Испания чакат лятото с известно терзание. Тъй като горещите талази настъпват все по-често и по-рано, испанските управляващи обмислят да удължат специфичните ограничения за рисково време до 15 май.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР